Hoofdmenu

Doolhof van de rouw

 Doolhof van de rouw

Doolhof van de rouw

Genre: Verslag van een rouwproces
Auteur: Frieda Voorhorst
Eerste druk: 2015
Hardcover: ISBN 978-90-79418-36-7
Prijs: €19,50
eBoek: ISBN 978-90-79418-37-4
Prijs: €9,50
Website: www.jvank.nl/Rouwdoolhof

Inhoud.
In Doolhof van de rouw doet Frieda Voorhorst verslag van het proces van rouwverwerking na de dood van haar vader. Haar stijl is reflexief: ze kijkt achteraf met afstand naar haar eigen emoties, gedachten en handelen.
Het boek is daardoor beschouwelijk zonder zwaarwichtig te zijn, het is sterk gericht op de dagelijkse gebeurtenissen in die periode. De sterke familieband in het gezin Voorhorst, met haar moeder, haar twee zusters en haar beide broers, wordt als een vanzelfsprekend harmonieuze achtergrond geschetst.
Hoewel het boek natuurlijk over een heel verdrietige periode gaat, blijft het voortdurend lichtvoetig. Het is soms zelfs uitgesproken humoristisch.
Het boek is voor lezers die zelf een periode van rouw doormaken, troostrijke leesstof, ook omdat de fasen waaruit een rouwproces bestaat in het boek zo zorgvuldig worden beschreven. Het boek kan dus ook dienen als doorleefd voorbeeld van de bestaande theorieën over rouwen.

Fragment :
‘Dit is mijn jongste dochter,’ zo stelde hij me altijd voor. Voor mij kwamen Janet, Anton en Adriana. Ik was niet het jongste kind, na mij kwam nog mijn broertje, Ernst.
Na zijn hartinfarct, begin Februari 2013, zou hij me nooit meer voorstellen. Zonder nog bij kennis te zijn geweest, overleed hij een week later.
‘Nu ben ik in de rouw,’ dacht ik terwijl ik het ziekenhuis uitliep. Ik wist niet hoe ik dat rouwen moest doen, maar ik wilde het graag goed doen. Mijn eigen ervaring kwam niet overeen met de meeste theorie die ik vond. Dit veranderde toen ik een theorie tegenkwam over een doolhof. Rouwen is als een doolhof, las ik. Ik had dat doolhof meteen voor ogen.
Dit is een beschrijving van mijn zoektocht door het doolhof van de rouw.

WebsiteHardcover
Demo eBoek
eBoek kopeniBook (Apple)Kindle (Amazon.nl)
eBoek lenen

 

5833total visits,3visits today