Hoofdmenu

Een verschrikkelijke liefde

Cover

Een verschrikkelijke liefde

Genre: Verhalen
Auteur: Herman Adèr
Eerste druk: 2010
ISBN: 97-890-79418-06-0 (Softcover)
Status: Uitverkocht
ISBN eBoek: 97-890-79418-12-1 (eBoek)
Prijs: € 0,99 (iPad: € 2,49)
Websitewww.jvank.nl/VerschrikkelijkeLiefde

Inhoud.
Bij het schrijven past Adèr een procedé toe waarbij eerst belevenissen rond een thema worden geselecteerd. Dat materiaal wordt van een plot voorzien. In het eindresultaat ligt de nadruk op het thema, de oorspronkelijke ervaringen zijn bijzaak geworden.

Fragment uit het titelverhaal:
De ellende begon, nadat ze de tweede avond hun tent hadden opgezet en waren gaan slapen. De eerste nacht na de reis waren ze allebei te moe geweest, maar deze tweede nacht wilde hij vrijen. Ze liet duidelijk merken dat ze niet wou, maar hij wist van geen ophouden, totdat ze zei:

‘Ik wil niet. Ik ben moe. Ik wil echt niet.’ Later, veel later, kon hij zich wel voor zijn kop slaan. Waarom moest hij die nacht zo nodig avances maken? Ze was toen toch gewoon doodmoe van het lopen dat ze niet gewend was? Toen had hij het al verpest, met al zijn geiligheid.

Erna kon hij niet meer slapen. Hij kroop de tent uit. Het was een prachtige, wolkenloze maannacht. Maar hij voelde zich ellendig. Hij zat daar met zijn hoofd op zijn knieлn, en huilde. Zachtjes, zodat ze het niet hoorde.

 

3784total visits,1visits today