Hoofdmenu

Eigen Terrein

Eigen Terrein

Eigen Terrein

Genre: Verhalen (debuut)
Auteur: Ineke de Jonge
Eerste druk: 2011
ISBN: 97-890-79418-10-7 (Softcover)
Status: Uitverkocht
ISBN eBoek: 97-890-79418-14-5 (eBoek)
Prijs: € 0,99 (iPad € 2,49)
Website: www.jvank.nl/EigenTerrein

Inhoud.
De verhalen van Ineke de Jonge bevatten surrealistische en ironische elementen, maar de ondertoon is er steeds een van groot mededogen met de personages.

Het terrein dat voor deze verhalen is verkend en bewerkt kan liggen in Amsterdam, Parijs, Berlijn of Santiago de Cuba, of misschien alleen in de fantasiewereld van Ineke de Jonge. Kenmerkend in haar werk is de volstrekt eigen, herkenbare toon. De Jonge is geboeid door het begrip realiteit, een woord dat duidelijkheid suggereert maar geen duidelijkheid geeft omdat iedereen nu eenmaal zijn eigen kijk op de dingen heeft.

Fragment uit het verhaal “Weerzien”:
Toen het schip eindelijk in zicht kwam en log manoeuvreerde om af te meren, drongen de mensen om me heen naar voren. Het was indrukwekkend, de soldaten in het gelid op het dek, klaar om af te zwaaien. Hun laatste minuten onder krijgsgezag stonden ze gedisciplineerd in de houding, een bijna plechtig moment. Wij, de wachtenden, vielen stil toen de afgebeten bevelen over het water klonken.
 
Na een laatste order salueerden de soldaten en nog steeds in strakke rij marcheerden ze de loopplank af. Vanaf de kade laaide gejuich op. Ik werd naar voren geduwd, mensen zwaaiden, huilden, riepen. Ik tuurde langs de gezichten, maar herkende Eduard niet, het was te ver weg, alle mannen leken op elkaar, mager en getaand. Angst joeg door me heen. Terwijl de een na de ander van de loopplank kwam en zijn weg vond, werd omringd, omhelsd, gekust, kneep mijn keel dicht. Hij was er niet bij! Straks, als iedereen lachend en pratend van de kade verdwenen was, zou ik hier nog staan. Alleen mijn Eddy was niet teruggekomen. In zee gegooid onder het “1,2,3, in Godsnaam”.


WebsiteDownload het verhaal `Weerzien’
Voor eReader (€ 0,99)Voor iPad / iPhone (€ 2,49)Voor Kindle (€ 0,99)
Leen bij de Openbare Bibliotheek

3692total visits,6visits today